Bookmark and Share

Rita groeide succesvol door naar een betaalde baan

Datum: 30-06-2014

Via gemeente Oss werkervaring opdoen bij Theehuis Bloesem

In korte tijd doorgroeien van een uitkering naar een betaalde baan. Rita deed het. Ze leerde werknemersvaardigheden bij Bloesem Theehuis in Herpen, een initiatief van Pluryn. Nu heeft ze een betaalde baan bij een ander theehuis. Liz Barker, accountmanager bij de gemeente Oss, maakte de succesvolle match tussen Rita en Bloesem. Mensen die moeilijk aan een baan komen, doen werkervaring op bij het Theehuis. Met die ervaring staan ze sterker op de arbeidsmarkt.

Liz Barker: “De gemeente Oss heeft de verplichting om te zorgen voor voldoende werk, ook voor mensen met een bijstandsuitkering. Soms hebben ze een afstand tot de arbeidsmarkt en lukt het even niet alleen om een baan te vinden. Op die momenten ga ík aan de slag.
Bij de gemeente Oss hebben we een arbeidtrainingsruimte ingericht. We kijken naar wat mensen willen en naar hun kwaliteiten. Als we weten met wie we te maken hebben, kunnen we ze ondersteunen en laten doen waar ze goed in zijn.”

Gasten ontvangen

“Ik heb Rita aan een werkervaringsplek bij Bloesem geholpen. We hebben elkaar ontmoet bij de arbeidtrainingsruimte. Ze sprak Engels, had geen relevante diploma’s, was goed in taartjes bakken en had een ijzeren wil om te werken. Na het doornemen van haar cv, dacht ik meteen aan Theehuis Bloesem. Dit was de plek waar ik Rita mee naartoe nam, ook omdat ze iets met voedsel wilde doen. In het gesprek met bedrijfsleidster Gitte spatte bij beiden het enthousiasme eraf, en niet lang daarna is Rita aan de slag gegaan bij Pluryn om te werken en te leren.”

“Voordat ze begon met de baan bij Bloesem, moest Rita best een hoop organiseren. Ik denk dan mee en help met timemanagement. Brood niet vergeten, wanneer doe je de boodschappen en haal je je kinderen op?
Rita heeft uiteindelijk géén taart gebakken bij Bloesem, maar de rol van gastvrouw op zich genomen. Met verve ontving ze de gasten, bediende ze af en toe, en voorzag ze cadeautjes van een mooi pakpapiertje. Gitte heeft Rita onder andere gecoacht bij het afrekenen en het laten gaan van haar spanning.”

Fijne coach

“Dankzij Pluryn groeide Rita in haar rol en ontwikkelde haar werknemersvaardigheden. Gitte is ondernemend en denkt heel creatief. Deze begeleiding en de inzet van Rita zelf hebben haar geholpen aan de betaalde baan die ze nu heeft: medewerker bediening in een ander theehuis. Ze heeft nu geen bijstandsuitkering meer nodig. Ik ben haar een beetje uit het oog verloren, maar dat is alleen maar hartstikke goed. Er zijn weer nieuwe mensen die mijn aandacht goed kunnen gebruiken!” 

Sterker in de samenleving

Pluryn heeft antwoord op de meest complexe zorgvragen in gehandicaptenzorg en jeugdzorg. In onze landelijk werkende terreinvoorzieningen bieden we een programma op maat, dat wonen, leren, werken, vrije tijd en behandeling combineert. Daarnaast kunnen mensen bij ons terecht voor ambulante diensten en initiatieven op het gebied van onderwijs, arbeidsintegratie en maatschappelijk ondernemen. Dat alles met maar één doel: een zo volwaardig en zelfstandig mogelijke positie van mensen met complexe zorgvragen in de samenleving. Ofwel: Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn!
www.pluryn.nl

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]