Bookmark and Share

Robbert; Kijken wat er nog meer bij me past

Datum: 09-11-2016

Interview in weekblad De Sleutel Oss van 2 november

Robbert hoopt via Talentenexpeditie zijn horizon te verbreden

“Kijken wat er nog méér bij me past”

 

Met drie dagen dagbesteding per week en veel fysieke arbeid in de sportschool, zorgt Robbert voor de structuur en conditie die hij door zijn niet-aangeboren hersenletsel (NAH) zo hard nodig heeft. De geboren Nijmegenaar is lekker bezig, maar wil zijn horizon graag verder verbreden. Daarom volgt hij binnenkort de Talentenexpeditie van Pluryn.

Jarenlang leidt Robbert (31) een onbezorgd leventje. Hij volgt de opleiding tot beveiliger op het roc in Arnhem, zet geregeld de bloemetjes buiten. En dan is daar op zijn 17e die schuurbrand waarbij drie van zijn vrienden omkomen. “Door deze traumatische ervaring raakte ik aan de drank, ging ik extreem veel blowen. Zes jaar lang gebruikte ik iedere dag alcohol en drugs. Ook at ik slecht. In 2008 was ik finaal op, fysiek en mentaal, en kwam ik in het ziekenhuis terecht.”

 

Nuttig maken

Robbert houdt aan zijn destructieve manier van leven niet-aangeboren hersenletsel (NAH) over. Na een langdurige revalidatie, waarin hij door veel trainingsarbeid en gesprekken met hulpverleners weer opkrabbelt, is de vraag: wat nu? “Ik was 100% arbeidsongeschikt verklaard, maar wilde me graag nuttig maken. Mijn thuisbegeleidster kwam met het idee van dagbesteding. Dat leek me wel wat.”

 

Robbert begint in het activiteitencentrum in Druten, maar wil al snel meer afwisseling. “Ik kon terecht bij Nezzo Print en Creatie, een maatschappelijke onderneming van Pluryn. Hier ging ik aan de slag met webdesign; websites maken en onderhouden. Iets later startte ik ook bij Bloesem Theehuis, waar ik van alles op mijn bordje kreeg; van bestellingen klaarzetten tot boodschappen doen.”

 

Mogelijkheden verkennen

Op dit moment werkt Robbert één dag bij Nezzo en twee dagen bij Bloesem. De andere dagen is hij vaste gast in de sportschool. “Bezig zijn, is goed voor mijn lijf én voor mijn hersenen. Ik heb minder last van mijn NAH dan een paar jaar geleden.”

 

Hij wil graag de grenzen van zijn mogelijkheden verkennen. Daarom volgt hij binnenkort de Talentenexpeditie. “Ik vind het leuk om mijn horizon te verbreden, te kijken wat er nog meer bij me past. Een maand lang loop ik vier dagen per week mee in verschillende bedrijven. Ik voer verschillende opdrachten uit, werk samen met anderen. Misschien ontdek ik zo nieuwe talenten.”

 

Wat hij in de toekomst wil doen, weet Robbert nog niet precies. “Specifieke eisen aan eventueel ander werk heb ik niet. Zolang ik het naar mijn zin heb, verschillende dingen naast elkaar mag doen, vind ik het prima. Al ben ik stiekem wel benieuwd naar wat de Talentenexpeditie oplevert!”

Sterker in de samenleving

Bloesem Theehuis is een maatschappelijke onderneming van Pluryn, een organisatie voor gehandicaptenzorg en jeugdzorg. Een maatschappelijke onderneming van Pluryn kenmerkt zich door ‘dubbele duurzaamheid’. Mensen met grote afstand tot de arbeidsmarkt participeren er en vinden sociale waardering in hun werk. Iedereen doet immers mee! De kracht komt daarbij uit de mensen zelf. Pluryn ondersteunt hen daarbij.

 

Kijk voor meer informatie op www.pluryn.nl

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]