Sociaal ondernemen

Bekijk de brochure maatschappelijke ondernemingen.

De kracht van Bloesem zit ‘m niet alleen in thee, maar ook in de mensen. Mensen met een beperking, niet-aangeboren hersenletsel of complexe problematiek vinden bij ons een leer/werkplek. Ze doen werkervaring op, om straks eventueel in een regulier bedrijf aan de slag te gaan.

Bloesem Theehuis is een maatschappelijke onderneming van Pluryn, een organisatie voor gehandicaptenzorg en jeugdzorg. Een maatschappelijke onderneming van Pluryn kenmerkt zich door ‘dubbele duurzaamheid’. Mensen met grote afstand tot de arbeidsmarkt participeren en vinden sociale waardering in hun werk bij Bloesem Theehuis.

Bloesem draagt op haar beurt bij aan de leefbaarheid van Herpen, onder meer door deelname aan de Zorgcoöperatie Land van Herpen. Onze keuken maakt zoveel mogelijk gebruik van verantwoorde streekproducten. Daarnaast werken wij samen met ondernemers uit de omgeving (uitjes/arrangementen) en met Stichting Maasmeanders. In samenwerking met Natuurcentrum Slabroek verzorgen wij kooklessen voor basisschoolleerlingen.

Bloesem Theehuis maakt deel uit van het landelijk platform Social Enterprise NL.

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]